Intrum palieka Baltijos šalių rinkas. Aktiva finansinė grupė įgyja Baltijos šalių įmones 

Daugiau informacijos > 

2020 m. „European Payment Report“

Pandemijos poveikio Europos įmonėms analizė: vėluojantys mokėjimai, recesijos baimė ir didėjanti skolininkų rizika, atsižvelgiant į vyriausybės apribojimus dėl Covid-19

2020 m. „European Payment Report“

Covid-19 pandemija gerokai pakoregavo Lietuvos ir visos Europos verslų planus, o net pusė mūsų šalies įmonių dėl pavėluotų klientų mokėjimų nebesamdo naujų darbuotojų. Be to, dėl klientų skolų 60 proc. įmonių Lietuvoje teigia negalinčios investuoti į strateginį augimą.

Skaityti daugiau>>


Vėluojantys mokėjimai kelia sunkumų

Daugelis įmonių Lietuvoje susiduria su mokėjimų vėlavimais, o 59 proc. įmonių teigė turėjusios nustatyti ilgesnius mokėjimų terminus tam, kad nesusigadintų santykių su klientais.

Labiau saugo savo finansinį stabilumą

Dėl Covid-19 krizės išaugusi pavėluotų mokėjimų grėsmė paskatino Lietuvos įmones imtis aktyvesnių veiksmų siekiant apsaugoti savo finansinį stabilumą.

Trūksta efektyvių mokėjimų kultūros

55 proc. Lietuvos įmonių sutinka, kad tiekėjams pavėluotai sumokama dėl valdymo problemų, o šį klausimą reikėtų spręsti įmonės viduje.

“Covid-19 krizė neabejotinai neigiamai paveikė mokėjimų discipliną Lietuvoje ir visoje Europoje. Tai verslui kelia papildomų sunkumų ir apriboja plėtros galimybes.”

Ilva Valeika, Intrum direktorė Baltijos šalyse

2020 m. „European Payment Report“ Lietuva


Skaitykite daugiau