Intrum palieka Baltijos šalių rinkas. Aktiva finansinė grupė įgyja Baltijos šalių įmones 

Daugiau informacijos > 

Patarimai, kurie padės atlikti pavasarinį asmeninių finansų „valymą“

Ateina pavasaris ir gali būti, kad šiokio tokio pavasarinio valymo reikia ne tik Jūsų namams. Duosime Jums 6 patarimus, kaip „išvalyti“ asmeninius finansus.

Svajojate apie atostogas ir mąstote, kaip tam sutaupyti pinigų? O gal tiesiog norite, kad liktų šiek tiek pinigų sąskaitoje pasibaigus mėnesiui? Galbūt turite problemų dėl atsiskaitymo ir nežinote, kaip pradėti „valymą“?

Nepaisant to, kokia yra problema, Jums gali praversti šie patarimai:

  • Gaukite apžvalgą. Dauguma bankų pateikia suvestinę, kur išleidžiate pinigus. Tai puiki galimybė pasitikrinti, ar tinkamai pasirenkate prioritetus ir kam pinigus leidžiate be reikalo.
  • Paverskite biudžeto stebėjimą pramoga! Tai gali būti nuobodžiausias patarimas, tačiau ilgainiui sulauksite rezultato. Tada bus lengviau apžvelgti, kiek iš tiesų išleidžiate per mėnesį ir kur galite šiek tiek sutaupyti.
  • Padenkite savo skolą išankstiniais daliniais mokėjimais. Jei nemokėsite skolų, ilgainiui tai gali brangiai kainuoti. Blogiausiu atveju galite susisiekti su tais, kuriems esate skolingi, ir pamatysite, ar galima susitarti. Jeigu gavote įspėjimą apie išieškojimą, svarbu tai vertinti rimtai. Jei galite, sumokėkite visą sumą arba susisiekite su mumis, kad pamėgintume kartu rasti sprendimą.
  • Stebėkite mobiliojo telefono naudojimą. Mobilusis telefonas dažnai nutekina pinigus. Be abonementinio mokesčio, mokate už parsisiųstas programėles, duomenų naudojimą, tarptinklinį ryšį ir kitas papildomas paslaugas. Kiti nematomų išlaidų pavyzdžiai yra abonementiniai mokesčiai ir elektroninė komercija. Gaukite telefono išlaidų suvestinę ir stebėkite sąskaitas. Būtinai palyginkite kainas.
  • Jei įmanoma, naudokitės automatinio atsiskaitymo galimybe ir e. sąskaitomis, visada apmokėkite sąskaitas iki nustatyto termino, kad išvengtumėte delspinigių ir skolų išieškojimo. Jei gavote išieškojimo agentūros sąskaitą, svarbu nedelsiant susisiekti su šia agentūra arba kreditoriumi, kad išspręstumėte savo problemą.
  • Parduokite tai, ko Jums nereikia, ir pirkite naudotus daiktus. Atlikite stalčių ir spintų pavasarinį valymą. Kiekvienas turi nebereikalingų daiktų, kuriuos pardavus internete galima užsidirbti. Be to, galite rasti naudotų daiktų, kurių norite. Pirmiausia patikrinkite naudotų daiktų prekybos vietas. Pirkdami naudotą dviratį, sofą ar lauko baldus, sutaupysite daugybę pinigų.
  • Reikia pagalbos? O gal turite klausimų? Esame pasirengę Jums padėti.