Intrum palieka Baltijos šalių rinkas. Aktiva finansinė grupė įgyja Baltijos šalių įmones 

Daugiau informacijos > 

Devyni patarimai, kad pinigų srautas būtų sklandus

Likus kelioms dienoms iki atlyginimo, baigiasi pinigai? Sėdite ant krūvos sąskaitų, kurios jau seniausiai turėjo būti apmokėtos? Geriausias būdas suvaldyti savo finansus – susidaryti biudžetą, kuris padės stebėti mėnesio pajamas ir išlaidas.

Valdykite savo finansus. Dalinamės 9 gerais patarimais, kurie padės užsitikrinti sklandų pinigų srautą.

  1. Apskaičiuokite savo išlaidas taip, kad išleistumėte ne daugiau, nei turite. Sutvarkykite savo namų ūkio išlaidas: sudarykite visų kiekvieno mėnesio išlaidų sąrašą ir siekite neleisti pinigų, kurių neturite.
  2. Prieš ką nors pirkdami, gerai pagalvokite – ar Jums tikrai to reikia?
  3. Atsidėkite pinigų žinomoms sąskaitoms, kad turėtumėte pakankamai pinigų joms apmokėti: nuo pajamų mokesčio iki automobilio draudimo ar registracijos.
  4. Niekada nepasirašykite sutarties, kol neperskaitėte ir neišsiaiškinote joje nurodytų sąlygų.
  5. Visada perskaitykite smulkiu šriftu parašytą tekstą ir venkite papildomų išlaidų, visada atsiskaitydami laiku.
  6. Jei negalite apmokėti sąskaitos laiku, nedelsdami praneškite tiems, kuriems esate skolingi – galbūt pavyks susitarti dėl atsiskaitymo ar gauti papildomo laiko.
  7. Jei nesumokėsite skolos, su Jumis gali susisiekti skolos išieškotojas. Tokiu atveju reikia reaguoti, kad sumažintumėte galimą žalą ir išlaidas. Pakalbėkite su išieškojimo agentūra apie savo finansinę padėtį ir ieškokite sprendimų.
  8. Jei sudarėte mokėjimų planą, tesėkite savo pažadus. Jei sumokėti negalite, būtina nedelsiant susisiekti su išieškojimo agentūra. Geros reputacijos skolų išieškotojai yra pasirengę padėti Jums atsikratyti skolų.
  9. Neignoruokite piniginių problemų, kurių galite turėti. Kaip galima greičiau gaukite konsultaciją ir stenkitės tvirtai valdyti savo finansinę padėtį.

 

Reikia pagalbos? O gal turite klausimų? Esame pasirengę Jums padėti.

Be to, galite prisijungti prie mūsų savitarnos svetainės, kurioje galėsite susipažinti su išsamia savo finansinių reikalų apžvalga.